Jótékonysági hulladékgyűjtés

HULLADÉKGYŰJTÉS ÉS „TE SZEDD” AKCIÓ

A KÁDAS GYÖRGY EGYMI-BEN

 

 

2017. 09. 15-én a Kádas György EGYMI munkatársai, tanulói és szülői közössége összefogott, és a tavalyi év sikerén felbuzdulva újra hulladékgyűjtési akciót szervezett.

Az intézmény ezen a napon kapcsolódott a „Te szedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért!” akcióhoz is. A szemétgyűjtési kezdeményezés keretében a diákok apraja és nagyja lelkesen fogott hozzá az iskolánk környéknek nagytakarításához.

A „Te szedd! önkénteseink” először a Kossuth utcai buszmegálló, majd a Bajcsy-Zs. utcai iskola és kollégium környékét tisztította, szépítette, rendezgette. Öröm volt látni azt a sok szorgalmas és tevékeny kisdiákot, akik mindnyájan az őszi nagytakarítás megvalósításán dolgoztak.

Iskolánk különösen nagy figyelmet fordít a tanulók környezettudatos nevelésére, oktatására, hiszen a fenntartható fejlődés felé vezető egyik fontos lépés a hulladékok szelektíven történő gyűjtése. Ezen a napon a gyerekek PET-palackot, különböző fémet, papírt válogattak, amely tevékenységgel gyakorlatban sajátíthatták el azt, hogyan tehetünk még többet környezetünkért.

A diákok nagy igyekezettel vettek részt a közösségi munkában, közvetlenül megtapasztalva környezetük védelmének hasznosságát, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát.

A program bebizonyította, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek is aktívan bevonhatóak ezekbe a tevékenységekbe, és rajtuk keresztül a családok még hatékonyabban alkalmazhatják az otthonukban a hulladékok szelektálását.

Az eredményességet igazolja, hogy mindenki hasznosnak érezhette magát, és összesen 7600 kg hulladék gyűlt össze, melynek szállítását a P.M.R. Kft. biztosította.

A befolyt pénzösszeget az iskolánk a tanulói javára fogja fordítani, hasznos, fejlődésüket biztosító szabadidős programok és élménydús tanulmányi kirándulások támogatására.

A Kádas György EGYMI nevelőtestülete tisztelettel megköszöni a jótékonysági hulladékgyűjtésbe bekapcsolódott partnerek segítségét!

A Kádas György EGYMI nevelőtestülete nevében:

                                                                     Tatár Jánosné

                                                                     intézményvezető