Boldog Iskola

A Jobb Veled a Világ alapítvány pályázatán sikeresen pályázott az intézményünk, elnyertük a Boldog Iskola minősítéssel járó oklevelet. A címátadó ünnepségnek és a szakmai napnak az Erkel Színház adott otthont.


Bagdi Bella (a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke és a Boldogságprogram megálmodója és szakmai vezetője), valamint Dr. Bagdy Emőke (a Boldogságprogram fővédnöke, klinikai szakpszichológus), prof. Oláh Attila (a Boldogság Intézet tudományos szaktanácsadója az ELTE Pozitív Pszichológia Laboratórium vezetője és a Magyar Pszichológiai Társaság elnöke) új, izgalmas témákban tartottak előadást a résztvevő pedagógusok számára. A programot kezdetektől fogva alkalmazó pedagógusok, személyes történeteiket és tapasztalataikat osztották meg velünk és gyakorlati tanácsokat kaptunk a program megvalósításához. Megismertük a legújabb Boldogságóra Kutatás eredményeit, kipróbálhattuk a programcsomag eszközeit, segédanyagait.

A program célja:

Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokozatosan kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Készségszintűvé tegyük tanulóink számára az ehhez szükséges képességek működését. A boldogságórák hatás vizsgálatára tervezett mérések szerint, a boldogságórákon végzett gyakorlatok erősítik az önbizalmat, a kitartást, fokozzák a koncentrációs képességet, fejlesztik a divergens gondolkodást és kreativitást. Hozzájárul a tanulók személyiségének fejlődéséhez és a közösségfejlesztéshez.
A program minden hónapra megad egy-egy témát, amelyet a gyerekekkel a saját tempónkban dolgozunk fel. Minden témához tartozik egy mese, egy dal és más segédanyagok, melyekkel a játékokat, gyakorlatokat még színesebbé tehetjük.

Fontosnak tartom, hogy tanulóink, akik sérülésükből vagy szociális hátrányaikból kifolyólag hátránnyal indulnak az életben, tudják kifejezni és kezelni az érzelmeiket, kialakuljon a pozitív életszemléletük, igaz barátokat szerezzenek maguknak, önbizalmuk erősödjön, és éppen ezeket tanulják meg a „Boldogságóra program” keretei között.

Köszönjük a Jobb Veled a Világ Alapítványnak, hogy a program részesei lehetünk!

Gazsóné Nagy Andrea gyógypedagógus