Március 22. - A víz világnapja

1., Szabó Zsuzsa gyógypedagógus és osztálya a Tanak 2,3, így töltötték ezt a napot : A víz világnapján minden órába csempésztünk vízzel kapcsolatos dolgokat. Magyar órán a gyerekekkel megnéztünk egy oktató mesét a víz fontosságáról, majd kiszíneztünk és kivágtunk egy vízcseppet, matematika órán halacskát színeztek számolással, technika órán akváriumot készítettek, ének órán pedig olyan dalokat hallgattunk és énekeltünk, amiben valamilyen formában megjelenik a víz. A gyerekek nagyon élvezték a napot, szívesen vettek részt a feladatokban, érdeklődéssel hallgatták és beszélgettek a témáról.

2., Rázsó Judit logopédus is érdekes feladatokkal és játékokkal várta ezen a napon is a gyerekeket:

 

3., Jakab Sándor gyógypedagógus, testnevelő ezen a napon is megtartotta az úszásoktatást és vidáman idézték fel a nyári tábor vizes élményit is a gyerekekkel.

4., Az Aut/Tanak 4,5 osztályban és az Aut/Tanak 7. osztályban is eseménydúsan telt ez a nap. A sűrűségvizsgálat során a víz tetején úszó kupakokat majd a jeget próbáltuk kihalászni csipesszel, pálcikával és kanalakkal a vízből. Ételfestékkel az oldódási folyamatokat is megvizsgáltuk. Úsztattunk citrusfélét a vízen, így Archimédesz törvényét is gyakoroltuk, majd berendeztünk egy komplett tavat a teremben, saját készítésű halakkal és hajókkal. Átismételtük, hogy miért kell takarékoskodnunk a vízzel, próbáltuk átérezni a Földünk gondjait. A Földrajz és Természettudomány órákat így igazán élményszerűvé sikerült tennie Igriczi Edit tanárnőnek is.

   

5., Ariné Szarka Szilvia osztálya Lipcseiné Koncz Kati nénivel szintén sokat ügyesedett ezen a napon. Érdekes feladatokkal, játékokkal és kísérletezéssel töltötték az időt.

 

6., Szerencsi Lili tanárnővel a gyerekek egy hangutánzó eszközt és egy csodaszép plakátot készítettek a víz körforgásáról. A tenger morajlását tantermi kereteken belül is megtapasztalhatták a gyerekek.