Föld Napja 2022

A Kádas György EGYMI Kisújszállási intézményében április végén sor került egy Föld Napja alkalmából szervezett versenyre.  A versenyen az iskola minden tanulója részt vett, ovisoktól szakiskolásokig.  6 kategóriában zajlott a megmérettetés. 1. kategóriában az ovisok versenyeztek, 2. kategóriában a Fejlesztő nevelés-oktatás tanulói és a Készségfejlesztő 9. osztály tanulói. 3. kategóriában a tanulásban akadályozott és az autista tanulásban akadályozott felsős gyermekek, illetve a szakiskolai 9. osztály vett részt. 4. kategóriába soroltuk a tanulásban akadályozott és az autista tanulásban akadályozott alsós gyerekeket, 5. kategóriába az értelmileg akadályozott és az autista értelmileg akadályozott alsós tanulókat, míg 6. kategóriába az értelmileg akadályozott felső tagozatos és a Készségfejlesztő 11. osztályt vontuk be.

Mindenki részt vett a versenyen, a feladatok megoldása az osztályfőnökökkel történt, a megoldások alapján ők jelölték ki osztályonként, csoportonként a 3 legügyesebb gyermeket.

Második fordulóban a legügyesebbek plakátkészítésbe fogtak és ezeket a pályaműveket szavazásra bocsátottuk. Kategóriánként az első három plakát került díjazásra.

Feladatok:

A második fordulóba bejutott gyermekek 43 plakátot készítettek, melyet internetes szavazásra bocsátottunk és díjaztuk a műveket kategóriánként. Az I. helyezettek A2-es méretű mágneses Európa és Világtérképet a II. és III. helyezettek könyveket kaptak ajándékba. Sok plakátot tudtunk díjazni, aminek nagyon örültek a gyerekek, emellett környezettudatosságuk is fejlődött.

Plakátok: