Magyar Parasport Napja 2023. február 22.

Intézményünk örömmel regisztrált a FODISZ által szervezett Lélekmozgató érzékenyítő programra, melyet a Magyar Parasport Napja alkalmából 2023. február 22-én rendeztünk. A program tematikáját a FODISZ által ajánlott segédletek alapján állítottuk össze. A testnevelő, mozgásfejlesztő pedagógusok, gyógypedagógusok a tornateremben, konduktív mozgásfejlesztő szobában, illetve a folyosón érzékenyítő, játékos, mozgásos feladatokkal várták a tanulókat.

 Az érdeklődők az alábbi játékos sportfeladatokban vehettek részt:

-         boccia
-         ülő zsinórlabda
-         játékos csörgőlabda
-         vakséta akadálypályán

A program ezen a napon kiegészült parafekvenyomással is, melyet intézményünk „Erő legyen veled!” címmel 14. éve (megyei szinten 4. alkalommal) szervez meg Karcagon a sajátos nevelési igényű tanulók számára.

A mozgásos tevékenységek egyéb programokkal is kiegészültek ezen a napon. Az óvodások illetve az enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékos tanulók alsó tagozatán a gyerekek osztálytermi keretek között megtekintették Bartos Erika: Őrangyal kötetéből választott Viola és Lili című mese digitális diafilm változatát. Az érzékenyítő meséket szívesen hallgatták, majd a letölthető színezőlapok segítségével örömmel illusztrálták a gyerekek.

A felső tagozatos, szakiskolás tanulók érzékenyítését a látássérültek világát érzékeltető, imitáló mozgásos, játékos feladatok segítették. A pedagógusok beszámolói alapján az ülő zsinórlabdának és az érzékenyítő meséknek volt a legnagyobb sikere. A programokba igyekeztünk minél több korosztályt bevonni, melybe aktívan, örömmel kapcsolódtak be a gyermek- és tanulócsoportok.

A fotók IDE KATTINTVA tekinthetők meg.

 

                                                                            Pirók Marianna
                                                                  intézményvezető-helyettes