Fenntarthatósági témahét

Április 24.- 28. között a Fenntarthatósági témahéten belül rengeteg elfoglaltságot találhatott felnőtt és gyermek is az iskolánkban.

Bemutatóórák és ajánlott feladatok, programok várták a gyerekeket minden nap.

A Föld napja alkalmából kertészkedésre, veteményezésre hívtuk az osztályokat, ahol hősiesen több osztály is kigyomlálta a parcelláját és elvetette, amit szeretett volna. Azok a csoportok, akik a kertészkedést csak az osztálytermen belül tudták kivitelezni, ők újrahasznosítható edényekbe, dobozokba ültettek magokat és palántákat.

Rengeteg „fűfej” készült iskolánkban, így minden terem mondhatni kizöldült.

Állatvédelemmel kapcsolatos meséket és játékokat játszottak a gyerekek, az országos programajánlók közül az erdők védelmét választottuk idén, tehát erdei állatokkal, növényekkel és erdővédelemmel kapcsolatos plakátok is készültek a hét folyamán.

„Bakancslista” bejárásával is foglalatoskodtak a gyerekek, megfigyeléseket végeztek a szabadban és ezt dokumentálták is.

Plakátot is készítettek a gyerekek. „Az erdő állatainak védelme” témakörben vártunk plakátokat, bármilyen technika és méret választható volt. Lehetett egyénileg és osztály szinten is kivitelezni a feladatot. Azok az osztályok, ahol a tanulók, színezésre képesek, úgy is megoldhatták a feladatot, felragasztott képekből készült plakátot is tervezhettek.

Madárodút, rovarhotelt, sünházat, kóbor állat itatót helyeztünk ki.

A nagyobbaknak QR kód beolvasásával a megjelenő weboldal segítségével válaszolni kellett kérdésekre. Táblagép segítségével gyermekenként is elvégezhető volt a feladat, de osztály szinten is megvalósítható, ha beolvasás után a gyógypedagógus vetítette ki a fellelt oldalt.

A szelektív hulladékgyűjtőben fellelhető hulladékok újrahasznosításával állatka készítése. Tojástartó, kupak, papír hulladék, joghurtos pohár stb felhasználható volt.

A megoldott feladatokat, plakátokat pontoztuk és apró kis meglepetésekkel díjaztuk.

Eredményes hetet zártunk.

Képes beszámoló megtekintéséhez kattintson ide.