Tehetség pályázat záró ünnepség

„A tehetség természeti kincs. Önmagában hordozza a fejlődést, mint egy mag és természetes módon kifejlődik. Szükség van a megóvására, gondozására.”
(Gyarmathy)
 
A „Speciális fejlesztést célzó programok támogatása” című pályázati kiírásra benyújtott projektünk a "Te is lehetsz gyöngyszem" a Támogató döntése alapján 3 500 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.
 
A pályázatunk kidolgozása során olyan hagyománnyal rendelkező, komplex tehetséggondozó program megvalósítását terveztük, amely a tehetségek készségeinek célzott támogatására irányult. A foglalkozások során a nagykunsági népi motívumokkal, az agyag megmunkálásával, a mángorlással, engomozással, díszítéssel, mázazással ismerkedhettek meg a tanulók.
 
Fontos célunk volt az is, hogy a társadalmi érzékenyítés is megvalósulhasson, s ezért a kiírásnak megfelelően integrált környezetben, a sajátos nevelési igényű és a tipikusan fejlődő tanulókkal együtt valósítottuk meg a bevont tanulók képességeinek dúsítását, gazdagítását.
 
A projektben a Kádas György EGYMI tanulói, pedagógusai mellett a kisújszállási Nagykun Baptista Oktatási Központ Kossuth Lajos Általános Iskola Tagintézményének tanulói és lelkes pedagógusa vett részt.
 
A pályázat 10 hónapig tartott, amelynek záró, ünnepélyes rendezvényére június 7-én került sor, ahol a közös alkotás mellett a munkákból készült kiállítást is megtekinthették az érdeklődők.
 
Képek a záró ünnepségről: link
Pályázat összefoglaló videó: link