Tájékoztatás

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kádas György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon "Tanulj, hogy, taníthass, az inkluzív oktatásért" című TÁMOP 3.1.5. – 09/A-2-2010-0291 jelzésű pályázati program megvalósulásáról, eddigi eredményeiről

A 2009. október 05-én meghirdetett Pedagógusképzések (pedagógiai kultúra korszerűsítése, pedagógusok új szerepben) című TÁMOP-3.1.5.-09/A-2 kódszámú pályázat kiírására az intézményünk - A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kádas György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon „Tanulj, hogy, taníthass, az inkluzív oktatásért” című beadott pályázatát a közreműködő szervezet alkalmasnak minősítette. A támogató döntést 2010. június 23-án írta alá az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatása (OKMT). Így intézményünk 12 millió Forint vissza nem térítendő támogatást nyert 3 fő pedagógusának a pályázatban megjelölt képzések megszervezésére. A projekt időtartama: 2010. 08.01-től 2012. 08. 01-ig tart. A pályázat fenntarthatóságát 2015. 08. 01-ig intézményünk biztosítja. A pályázat keretében olyan pedagógusok oklevéllel záruló képzése támogatható a felsőoktatás rendszerében, akik a pedagógus munkakör ellátására feljogosító első szakképzettségüket legalább 10 éve szerezték meg, és pedagógus munkakörben állnak intézményünk alkalmazásában. A pályázatban résztvevő pedagógusok:

  • Balláné Tóth Éva gyógypedagógus: ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Autizmus spektrumzavarok pedagógiája
  • Szekeres József gyógypedagógus: ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar gyógypedagógus szakvizsga
  • Kis Ernő szakoktató: Szent István Egyetem Gazdaság és Társadalomtudományi Kar agrár-mérnök tanár szak

A támogatott pedagógusok számára munkaidő kedvezményt, a képzések költségeinek teljes körű megtérítését, ingyenes tankönyveket, és a szakirodalom beszerzését, valamint laptop-ot biztosít a projekt. Megszerzett ismereteik segíthetik intézményünket abban, hogy erősítsük eddigi folyamataikat, versenyképességünket eredményesebbé tegyük, partnerkapcsolatainkat professzionális módon szervezzük. A képzések az osztálytermi gyakorlaton túl, olyan szakmai területekre készítik fel a pedagógusokat, amelyek a Pedagógiai Programunk hatékony, minőségi megvalósulását garantálják. A projekt nyilvánosságának biztosítása:

  • Hirdetőtáblákat helyeztünk el az iskola bejáratánál
  • Tájékoztatót tartottunk a pedagógusok részére
  • Rendszeresen tájékoztatjuk a tantestületet a projekt helyzetéről
  • A helyi sajtón (Kisújszállás – Karcag) keresztül tájékoztatjuk a város lakosságát a projekt állapotáról
  • Intézményi honlapon rendszeres tájékoztatást adunk az intézményünk iránt érdeklődőknek
  • A digitális médiában fotósorozatot jelentetünk meg

Új Magyarország fejlesztési tervTanfolyami előadás

Tanfolyami előadás - hallgatókTanfolyami előadás - hallgatókTanfolyami előadás - irodai munka

Tanfolyami előadás - hozzászólóTanfolyami előadás - hallgatók