Ökoiskola

Intézményünk 2021. évben elnyerte az Ökoiskola címet.

A címet az alábbi feladatellátási helyeken nyertük el: 016; 024.

Az Ökoiskola cím használatára 2021. szeptember 1-től 2024. augusztus 31-ig jogosult intézményünk. Bővebb információt a logóra kattintva érnek el.

 


 

Hírek

 

Nagy örömmel számolunk be arról, hogy Ökoiskolaként 2021. 09. 13-án hulladékgyűjtést szerveztünk iskolánkban, a Kádas György EGYMI  Kisújszállási Tagintézményében. A keményen végigdolgozott nap mérlege, elfáradt gyerekek és felnőttek, akik minden erejüket bevetve, 1160 kg vegyes vashulladékot, 3900 kg vegyes papírt, 1760 kg lemezt gyűjtöttek össze. Büszkék vagyunk rájuk!

 

 A kültéri növényeink gondozása, pótlása is megtörtént. Diákjaink szorgos kezei megszépítették a Kossuth úti és a Bajcsy úti épületünk kertjeit. Köszönjük ezúton is a gyerekeknek és pedagógusaiknak, hogy szép környezetbe érkezhetünk reggelente és szép környezetben tölthetjük a szüneteket!

 


 

Október elején kihelyezésre kerültek szelektív hulladékgyűjtők iskolánkban. A Kisújszállási Városgazdálkodási Nonprofi Kft. -től 10 darab, összesen 100.000Ft értékű gyűjtőt kaptunk. Ezeket kihelyeztük és büszkén látjuk, hogy a gyerek és a felnőttek is, szinte egyik napról a másikra nagyon ügyelve a szabályokra, eredményesen használják mindet!

 

 

 Egy szeptemberi napon fergeteges mozgásos délelőttöt szerveztek a testnevelő tanáraink, konduktoraink. A gyerekek élvezettel vettek részt a feladatokban, örömmel mozogtak járművel és jármű nélkül is. Köszönjük a délelőttöt!

 


 

Október 11. és 15. között Egészséghetet tartottunk. Különböző foglalkozásokon mélyítettük az ismereteket a gyerekekkel és játékos formában tanultunk az egészségről és az ezzel kapcsolatos témakörökről.

   

 


 

 

Hulladékcsökkentési hét keretében az osztályok különböző anyagok felhasználásával szebbnél szebb és hasznosabb tárgyakat készítettek. Volt aki az énekórához kapcsolódóan a tá ti ti ütemek gyakorlásához dobokat alkottak. Volt olyan osztály akik a  madarak védelmére gondolt, ők  madáretetőket csináltak és helyeztek ki az iskola udvarán. De születettek játékok, és dekoratív tárgyak. Ilyenek például repülő, teherautó, rénszarvas fogat, malacka, kishajó, versenyautó, kovácsolt vas tükör. Igényes és szép munkák születtek!